Pedagógovia z myjavského gymnázia nesúhlasia s ponukou vlády

06.12.2012 Myjava

5. decembra (TASR) – Pedagogickí pracovníci Gymnázia v Myjave nesúhlasia s aktuálnou ponukou vlády a odporúčajú Rade Odborového združenia pracovníkov školstva a vedy na Slovensku túto ponuku neprijať. V prípade prijatia ponuky vlády vstúpia do štafetového štrajku a pridajú sa k štrajkujúcim školám, nezávisle od odborovej centrály.

Ako dnes TASR informoval zástupca riaditeľa školy Radim Kovařík, myjavskí pedagógovia podporujú pôvodné požiadavky a dôsledne trvajú na desaťpercentnom navýšení tarifných platov pedagogických zamestnancov, nasmerovaní do konca volebného obdobia minimálne 6 percent HDP do školstva a úprave tarifných platov pedagógov do konca volebného obdobia na 1,2- až 1,6-násobok priemernej mzdy v národnom hospodárstve.

"Formuláciu predloženého memoranda považujeme za vágnu a nekorektnú. Podporujeme štrajkujúce školy a sme okamžite pripravení zapojiť sa do prípadného obnoveného štrajku," uzavrel Kovařík s tým, že pedagógovia školy rozhodli o spomínaných krokoch na dnešnej pedagogickej rade.
 

Vyberte región